Varkensoester met Chinese groenten en oestersaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bestrooi de varkensoesters rondom licht met zout en peper. Breng water met zout aan de kook en blancheer de broccoli een minuut. Spoel koud af en laat uitlekken. Verwarm een eetlepel wokolie in de koekenpan en bak de varkensoesters op middelhoog vuur om en om in circa 5 minuten per kant bruin en gaar, voeg op de helft van de tijd de bosui toe en fruit even mee. Verwarm ondertussen een eetlepel wokolie in de wok en roerbak de shii-take op hoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit heel even mee. Voeg de paksoi en broccoli toe en roerbak nog enkele minuten tot de paksoi gaat slinken. Temper het vuur, giet de oestersaus, water en semsamolie erbij en laat nog even doorwarmen. Serveer samen met de varkensoesters.

Bron: Koken met de keurslager nr. 01 2008

Ingrediënten

4 varkensoesters van circa 125 g,
zout en peper,
200 g (Chinese) broccoli, in roosjes,
2 el wokolie,
3 bosuitjes, in stukjes,
100 g shii-take, in plakjes,
2 teentjes knoflook, gehakt,
200 g babypaksoi, in stukjes,
2 el oestersaus,
2 el water,
1 tl sesamolie,

Keukengerei

wok