Varkensoester met pancetta en rozemarijnaardappelen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 225 graden C. Snijd de aardappels in de lengte in kwarten en leg ze uitgespreid op een bakplaat. Giet er wat olijfolie over en schep de aardappels om met de handen. Bestrooi ze met de knoflook, zout en rozemarijn. Bak de aardappels hoog in de oven in circa 15 minuten gaar en bruin.

Stap 2
Druk ondertussen de varkensoesters iets platter en bestrooi ze licht met peper en zout. Snijd de pancetta door het midden maar zo dat de twee helften aan elkaar blijven zitten. Trek het stuk in de lengte uit en vouw dit om de varkensoester heen. Verwarm de boter met 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de oesters om en om in circa 4 minuten per kant gaar en mooi bruin.
Serveer met de aardappels, een schijfje citroen en citroenmayonaise.

Bron: Koken met de Keurslager nr 01-2007

Ingrediënten

4 varkensoesters
4 plakken pancetta, iets dikker gesneden
peper en zout
700 g vastkokende (roseval) aardappels, geschild
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 el grof zeezout
1 el gedroogde rozemarijn
olijfolie
2 el vloeibare boter