Varkensoester met pesto

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Hak de tomaatjes fijn en vermeng ze met de pijnboompitten, peper en zout.

Stap 2
Maak een horizontale inkeping in de varkensoester en vul ze met de tomaatjes. Sluit de opening met een cocktailprikker, bestrooi met peper en zout en zet voor gebruik koel weg.

Stap 3
Maal nu in de keukenmachine de basilicum met de knoflook, zout en peper, geraspte kaas en olie tot een gladde pesto.

Stap 4
Bak het vlees om en om in vloeibare boter of olie, ca. 5 minuten per kant. Serveer met de pesto en verse tagliatelle. Een tomatensalade past hier goed bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

4 mooie hoge varkensoesters
50 g pijnboompitjes
4 zongedroogde tomaatjes op olie
zout, peper
1 bos basilicum
1 teentje knoflook
50 g versgeraspte parmezaanse kaas
olijfolie

Keukengerei

Koekenpan Keukenmachine