Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur
komen. Laat de ananas uitlekken en
vang het sap op.
Stap 2
Verhit de braadboter in een grote
koekenpan. Bak de varkensoesters
in circa 3 minuten per kant mooi
bruin en bestrooi ze met wat zout
en peper. Neem ze uit de pan.
Roer de kerrie door het braadvet.
Blus af met het vocht van de
ananas en roer er de sojasaus
en de kookroom door. Breng de
saus met allesbinder op de
gewenste dikte. Laat de varkens-
oesters nog een paar minuten
in de saus stoven.
Stap 3
Leg de varkensoesters op een
schaal en leg er de ananas-
schijven op. Serveer de saus
apart. Lekker met rijst of
aardappelpuree en groenten
naar keuze, bijvoorbeeld doperwtjes.
4 grote of 8 kleine
varkensoesters (samen
circa 500 gram)
1 blikje ananasringen (4 stuks)
50 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1 theel. kerrie
2 eetl. citroensap
1 eetl. sojasap
1/8 lt kookroom
allesbinder
Kom Koekenpan