Varkensoesters met gebakken banaan

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de helft van de boter in een grote koekenpan en bak de varkensoesters aan twee kanten in ca. 5 minuten per kant bruin en gaar. Neem ze uit de pan, bestrooi ze met wat zout en peper en houd ze afgedekt warm.

Stap 2
Snijd de gepelde bananen in de lengte en in de breedte doormidden, zodat er 8 stukken zijn. Verhit de resterende boter in de schoongeveegde koekenpan en bak de stukken banaan in ca. 2 minuten per kant goudbruin. Serveer 2 oesters per persoon en leg op elk een stuk gebakken banaan. Bestrooi met de gehakte hazelnoten. Serveer met rijst en kerriesaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 9

Ingrediënten

8 varkensoesters van ca. 75 g per stuk
80 g braadboter
zout en versgemalen peper
2 bananen
2 eetl. fijngehakte geroosterde hazelnoten
kerriesaus uit een zakje of flesje

Keukengerei

Koekenpan