Varkensoesters met salie

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Leg de plakken spek, als ze niet lang genoeg zijn, tussen twee velletjes plastic folie en gebruik een deegrol of een fles om ze in de lengte op te rekken. Bestrooi het vlees met wat zout en peper en leg op elke oester een blaadje salie. Leg op elk blaadje salie een plak spek en vouw die om het vlees zodat de naad van het spek aan de onderkant van de oester komt. Omwikkel de oesters daarna horizontaal met een plak spek zodat ze rondom zijn ingepakt en maak het spek vast met bindtouw.
Stap 2
Verhit de boter in een koekenpan en bak de oesters op halfhoog vuur circa 5 minuten per kant tot ze rondom mooi gekleurd zijn. Geef er een klaar gekochte tomatensaus of een andere saus naar keuze bij. Lekker met rijst of frieten en groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 3

Ingrediënten

8 varkensoesters van ca. 75 gram per stuk
16 lange plakken ontbijtspek
zout en versgemalen peper 8 blaadjes verse salie
50 gram braadboter

Keukengerei

Deegroller of fles Koekenpan