Varkensoesters met Stiltonsaus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de oestertjes op halfhoog vuur in circa 4 minuten per kant goudbruin en gaar (de juiste tijd is afhankelijk van de dikte). Bestrooi ze met wat zout en peper.

Stap 2
Doe terwijl het vlees bakt de room, de verkruimelde kaas en de mosterd in een kleine steelpan en laat de kaas op laag vuur al roerend in de room smelten (of gebruik hiervoor de magnetron en reken dan 2-3 minuten op 750 Watt en roer halverwege de tijd een keer goed door). Breng de saus op smaak met de mosterd en wat zout en peper. Breng de saus indien nodig met allesbinder of aangeroerde ma?zena op de gewenste dikte. Schep het vlees op de borden en schep de saus erover. Lekker met aardappelpuree en groene groenten, zoals sperzieboontjes of broccoli. Appelcompote als ?tweede groente? is er ook erg lekker bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

4 varkensoesters van circa 125 gram per stuk
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
1/8 liter kookroom
100 gram Blue Stilton
1 eetl. gladde mosterd
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Koekenpan Steelpan

Vragen?