Varkensoesters met verse roomkaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de varkensoesters op kamertemperatuur komen en bak ze in de hete boter rondom aan. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat in circa 4 minuten per kant op laag vuur gaar worden (de juiste tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees). Doe intussen de roomkaas in een kom en roer er de peterselie, de kerrie en wat zout en peper door.
Rol met vochtige handen vier balletjes van de roomkaas en druk ze iets plat. Leg kort voor het serveren een balletje roomkaas op iedere varkensoester. Of schep de roomkaas in een spuitzak met een grof gekarteld spuitmondje en spuit op iedere oester een flinke rozet. Lekker met frites, gefrituurde of gebakken aardappelen of aardappelkroketjes en bijvoorbeeld sperzieboontjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 90

Ingrediënten

4 varkensoesters van 80 tot 100 gram per stuk
40 gram braadboter
zout en versgemalen peper
100 gram verse roomkaas
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 theel. kerriepoeder

Keukengerei

Koekenpan Kom