Varkensreepjes met mango en sugersnaps uit de wok

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de varkensreepjes op kamertemperatuur komen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in reepjes. Was de sugersnaps en hak de cashewnoten grof.
Stap 2
Blancheer de sugarsnaps een minuut in kokend water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken. Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan en roerbak de vleesreepjes tot ze rondom mooi bruin zijn. Laat de sugersnaps, sambal en de mangoreepjes kort meebakken en breng zo nodig op smaak met wat zout. Bestrooi voor het serveren met de cashewnoten en verse koriander. Geef er rijst bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

600 gram varkensreepjes
1 rijpe mango
250 gram sugarsnaps
50 gram geroosterde cashewnoten
3 eetl. plantaardige olie
1 theel. sambal oelek
verse koriander zout

Keukengerei

Kookpan Vergiet Wok og grote koekenpan

Vragen?