Varkensrollade met gedroogde zontomaatjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de rollade over de gehele lengte op 2 plaatsen 4-5 cm in. Vul de ingesneden stukken met de half gedroogde zontomaatjes.

Kruid met peper, zout en gedroogde rozemarijn.

Knip minimaal acht stukken touw af en leg ze evenwijdig neer met een tussenruimte. Leg de rollade met de ronde kant naar boven, bovenkant met verse rozemarijn beleggen. Knoop het vlees stevig dicht.

Oven voorverwarmen op 125?C.

Smelt de boter in de braadpan, laat deze uitbruisen en goudbruin kleuren. Braad nu het vlees aan alle zijden goed aan. Zet de rollade in een braadslee in de oven en prik een vleesthermometer in het dikste deel van de rollade. Prik de punt van de kernthermometer in het midden (kern) van het vlees. Garen tot een kern van 63?C.

Inpakken in aluminiumfolie en 10 min. laten rusten.

Snijd de rollade in plakken en bedruip het geheel met het braadvocht.

Bron: Feestdagenfolder

Ingrediënten

800 gram varkensfilet voor rollade
75 gram boter
150 gram half gedroogde zontomaten
2 gram grove zwarte peper
14 gram zee zout (fijn)
1 gram gedroogde rozemarijn

Keukengerei

Opbindtouw Vleesthermometer