Varkensrollade met kruidige notenvulling

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg het stuk vlees met het vet naar onder op een plank en wrijf goed in met zout en peper. Pureer in de keukenmachine de knoflook met het brood en de noten en voeg dan de kruiden en olijfolie toe. Roer met een lepel de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Smeer de notenvulling over het vlees uit en rol het vlees strak op. Zet het goed vast met rolladetouw. Verwarm de oven voor op 200?C. Verwarm de boter of olie in een ovenvaste braadpan op het vuur en bak de rollade rondom aan. Giet de wijn rond de rollade en zet de pan in de oven. Laat de rollade in circa 40 minuten op 160?C gaar en bruin worden. Laat afgedekt 10 minuten rusten en snijd de rollade dan in dikke plakken. Serveer met de jus. Lekker met aardappels die tegelijk in de oven gebakken zijn.

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

Een plat stuk varkensfilet met randje vet voor rollade van 700 g
zout en versgemalen peper
2 el vloeibare
boter of olie
200 ml witte wijn


Voor de notenvulling;
2 teentjes knoflook
100 g pecannoten
50 g droog witbrood
2 tl verse tijm
1 bos basilicum zonder harde stelen
2 el olijfolie
50 g Parmezaanse kaas

Keukengerei

Rolladetouw, keukenmachine, braadpan