Varkensrollade met sinaasappelsaus

  • 8 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verhit de boter in een passende braadpan en braad de rollade rondom bruin. Bestrooi het vlees met wat zout en peper. Giet het sinaasappelsap en de bouillon in de pan, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan circa 90 minuten stoven (de saus mag niet koken, want dan wordt het vlees taai).?

Stap 2
Snijd de paprika?s zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes. Roer ze 10 minuten voor het eind van de stooftijd door de saus en laat ze gaar worden. Breng de saus met allesbinder of ma?zena op de gewenste dikte en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Schep het vlees in dikke plakken en serveer met de saus. Bestrooi desgewenst met fijngehakte peterselie. Lekker met gekookte aardappelen, aardappelpuree of rijst en groene groenten naar keuze, bijvoorbeeld broccoli.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 10

Ingrediënten

1 doorregen varkensrollade van circa 1 kg
60 gram braadboter
zout en versgemalen peper
2 dl versgeperst sinaasappelsap
1 dl geconcentreerde vleesbouillon (uit een pot, van korrels of van een tablet)
1 rode en 1 groene paprika
allesbinder of aangeroerde ma?zena
desgewenst peterselie voor de garnering

Keukengerei

Braadpan