Varkensvlees met paprika

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vlees in reepjes van
1 cm breed of vraag de Keurslager
dit te doen. Snipper de ui en de
knoflook. Snijd de paprika’s in vieren,
verwijder de zaadlijsten en de
zaadjes en snijd de stukken paprika
in reepjes van circa 1 cm breed.
Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
Stap 2
Verhit de helft van de boter in een
braadpan en laat de helft van de
varkensreepjes omscheppend bruin
bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Doe de resterende
boter in de pan. Bak de overige
reepjes vlees eveneens bruin en
schep ze uit de pan. Doe de ui, de
knoflook, de paprika en de champignons in de pan en laat omscheppend
fruiten tot het mengsel begint te
kleuren. Bestrooi het met paprikapoeder
en laat kort meebakken. Blus af met
de gezeefde tomaten en breng aan
de kook.
Stap 3
Schep het vlees door de saus en
voeg wat zout en peper toe.
Laat met het deksel op de pan
circa 30 minuten stoven. Voeg
zonodig een scheutje warm water
toe als het mengsel te?droog
mocht worden. Doe de zure room
of de cr?me fra?che in een kommetje
en roer er de allesbinder of de
ma?zena door. De saus gaat dan niet
schiften. Roer de room door de saus.
Proef of er nog zout en/of peper bij
moet. Lekker met rijst, gekookte
aardappelen of aardappelpuree en
een salade met komkommer en tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

600 gram hamlappen (in reepjes)
1 grote ui
1-2 teentjes knoflook
2 rode paprika's
250 gram champignons
50 gram braadboter
1 eetl. paprikapoeder mild
1/4 lt gezeefde tomaten
uit pot of pak
1 bekertje zure room of
cr?me fra?che (125 g)
2 theel. allesbinder of ma?zena
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Braadpan Schuimspaan