Varkensvlees zoetzuur

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Roer de ma?zena in een grote kom
aan met de rijstwijn of de sherry en
roer er het eiwit door. Schep de
blokjes vlees door dit mengsel en laat
intrekken.

Stap 2
Giet de ananas af en vang het sap op.
Snijd de paprika zonder zaadlijsten en
zaadjes in blokjes. Laat de ma?s uitlekken.
Spoel de doperwtjes af onder de hete
kraan en laat ontdooien. Roer het
ananassap, de gezeefde tomaten, de
basterdsuiker, het citroensap of de
azijn en de sambal door elkaar.

Stap 3
Giet een laagje van 3 cm olie in de
koekenpan of de wok. Frituur de
blokjes vlees met niet teveel tegelijk
goudbruin in de hete olie, schep ze
met een schuimspaan uit de pan en
laat ze op keukenpapier uitlekken.

Stap 4
Giet de olie op 2 eetlepels na uit de
pan. Roerbak de ananasblokjes, de
paprika, de ma?s en de doperwtjes
kort en giet er de tomatensaus bij.
Voeg de blokjes varkensvlees toe
en laat op laag vuur circa 10 minuten
stoven. Lekker met witte of gebakken
rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

500 gram magere varkenslappen
in blokjes
2 eetl. ma?zena
2 eetl. rijstwijn of droge sherry
1 eiwit
1 blikje ananasblokjes
(circa 400 gram)
1 rode paprika
1 blikje of potje ma?s
(circa 200 gram)
200 gram doperwtjes
(diepvries)
1 dl gezeefde tomaten
1 eetl. bruine basterdsuiker
1 eetl. citroensap of azijn
1 theel. sambal
olie om te bakken

Keukengerei

Kom Vergiet Koekenpan of wok Schuimspaan