Stap 1
Kruid het gehakt met zout, peper en nootmuskaat. Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit hierin de gesnipperde ui op zacht vuur lichtbruin.
Stap 2
Snijd de venkelknollen in vieren, haal eventuele dikke en lelijke stukken weg. Snijd de kwarten in dunne schijfjes en houd het venkelgroen apart. Bak ze samen met de knoflook nog twee minuten met de ui mee. Blus af met de kippenbouillon, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan nog 5 minuten stoven.
Stap 3
Draai ondertussen kleine balletjes van het gehakt. Blender de soep glad of doe dit met een staafmixer en giet de soep weer terug in de pan. Laat de balletjes nog 5 minuten meekoken. Breng de soep op smaak met zout en peper en bestrooi met fijngehakt venkelgroen.
200 g kalfsgehakt
zout en peper
snufje nootmuskaat
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
2 grote venkelknollen
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 liter kippenbouillon (pot)
Pan met dikke bodem Blender of staafmixer