Verpakte varkensoesters

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
De varkensoesters inwrijven met peper, met olie bestrijken en in een voorverwarmde grillpan aan beide kanten 3-5 minuten roosteren of in een koekenpan aan beide kanten niet helemaal gaar bakken.
Stap 2
Uien, sjalotjes en gesneden paddestoelen smoren, gehakte peterselie en witte wijn en tomatenpuree toevoegen en laten inkoken. Flink hartig maken.
Stap 3
Per oester een stuk aluminiumfolie (doffe kant naar buiten) van 30 x 20 cm met een olie bestrijken, een plak ham erop leggen, daar wat vulling op strijken, de oesters erop leggen, weer met vulling besmeren, een tweede plakham erop en als laatste een plakje gruyere. Folie sluiten.
Stap 4
Als alle plakjes klaar zijn, ze op een bakblik in de hete oven leggen en aan beide zijden 10-12 minuten laten garen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 6

Ingrediënten

4 varkensoesters
8 plakken rauwe ham
peper en olie
30 g boter of 2 eetl. olie
125 g fijngehakte uien en sjalotjes 150 g eekhoorntjesbrood of champions
1,5 theel. gehakte peterselie
4 eetl. witte wijn 1,5 theel. tomatenpuree
4 plakjes gruyere

Keukengerei

Grillpan of koekenpan