Verse pasta met duivelse kipsaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bestrooi ze met zout, chillipeper en oregano. Verwarm de olie en bak de kipreepjes om en om bruin. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak nog een minuutje mee. Voeg de tomaatstukjes en citroensap toe en laat op middelhoog vuur aan de kook komen tot de tomaten zacht worden. Voeg de olijven en kappertjes toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook en kook de pasta in circa 3 minuten beetgaar. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper en schep de peterselie erdoor. Giet de pasta af en schep ze door de saus. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Koken met de keurslager nr 2-2008

Ingrediënten

400 g kipfilet
zout
mespunt chillipepervlokken
1 tl gedroogde oregano
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 ingelegde ansjovisfilets
200 g kerstomaatjes, in vieren
1 tl citroensap
2 el zwarte olijven, grof gehakt
1 el kappertjes
400 g verse lintpasta
2 el verse peterselie, gehakt
50 g Parmezaanse kaas