Verse tomatengranita met munt

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • > 60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een pan water aan de kook, snijd de tomaten kruislings in en dompel ze 30 seconden onder in het kokende water. Leg ze vervolgens in een bak koud water en trek voorzichtig het vel los. Snijd de tomaten in vieren en haal de zaadjes eruit.

Stap 2
Doe de tomaat met de komkommer en sjalot in een keukenmachine en pureer helemaal fijn. Voeg dan het tomatensap, grootste gedeelte van de munt en basilicum, olie en azijn toe en laat de machine nog een minuut draaien. Breng goed op smaak met zout en peper.

Stap 3
Doe deze saus in een plastic bakje dat in de vriezer past en laat het in een paar uur half bevriezen. Schraap met een vork goed los en laat nog een uur bevriezen. Het is de bedoeling dat het losse ijsvlokjes worden. Serveer in hoge glazen met wat blaadjes munt en basilicum en een lepel.

Bron: Koken met de Keurslager

Ingrediënten

500 g rijpe tomaten
1/2 komkommer, geschild in blokjes
1 sjalot, in stukjes
1 dl tomatensap
3 takjes munt, alleen de blaadjes
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
1 el olijfolie
2 el witte balsamicoazijn
zout en peper

Keukengerei

Kookpan Kom Keukenmachine