Verse worst met bietjesstamp en zoete uien

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een koekenpan en braad de worsten om en om aan. Voeg de uiringen toe en laat al omscheppend nog 3 minuten meebakken. Bestrooi de uien met wat zout en peper. Giet 4 eetlepels water in de pan en laat met het deksel schuin op de pan circa 15 minuten sudderen.

Stap 2
Verwarm ondertussen de aardappelpuree en bietjes op zacht vuur en stamp ze samen met de cr?me fra?che en kruiden goed door elkaar. Breng de stamp verder op smaak met zout en peper. Serveer met de worsten en uienjus.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

4 x verse worst
3 el boter
2 zoete uien, in ringen
zout en peper
400 g kant-en-klare aardappelpuree
500 g gekookte bietjes, geraspt
1 el cr?me fra?che
1 el bieslook, gesnipperd
1 el peterselie, gesnipperd

Keukengerei

koekenpan