Verse worst met gebakken meiknol en sperziebonen

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verhit de olie in een braad- pan en bak hierin de ui glazig. Voeg venkelzaad, meiknol, wortel en stukken verse worst toe en bak dit 5 minuten op niet te hoog vuur.

Blus de inhoud van de pan af met tomatenblokjes en laat het geheel 10 minuten rustig garen.

Voeg de laatste 5 minuten de sperziebonen toe.

Bron: Proef 3 2014

Ingrediënten

500 g verse worst, snijden in stukken van 4 centimeter
1 rode ui, gesneden in halve ringen
3 meiknolletjes, geschild en gesneden in blokjes
200 g wortel, geschild en gesneden in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel venkelzaad
Tomatenblokjes (blik 400 g)
300 g sperziebonen, schoongemaakt