Vijg met mozzarella en Gandaham

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden.
Meng de balsamicosiroop met de olijfolie.

Leg vier velletjes aluminiumfolie klaar en
besmeer
deze met een beetje olijfolie. Leg
daarop
een plak ham. Doe een plak mozzarella
tussen twee vijgenhelften en verpak
dit in de
ham. Besprenkel ze daarna met de balsamicoolie
en vouw de folie tot een pakketje.

Plaats de pakketjes 5 minuten in de oven
totdat
de mozzarella licht gesmolten is.

Presenteer de vijgen op een bordje met het
vocht uit de folie.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

4 vijgen, gehalveerd
4 stevige plakken Gandaham
1 bol buffelmozzarella, in plakken
1 eetlepel balsamicosiroop
2 eetlepels olijfolie