Vitello tonnato

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160?C . Kruid de kalfsmuis met peper en zout en bak deze in een klontje margarine of roomboter rondom aan in de pan. Gaar hem in de oven door totdat deze ros?; is (ongeveer 15 minuten). Laat hem rusten op een bordje in de koeling.

Meng de tonijn met de mayonaise, kappertjes, het citroensap, de tomaten- ketchup en de creme fraiche en pureer of mix het mengsel glad tot sausdikte.

Snij dunne plakjes van de kalfsmuis en leg deze als carpaccio op de borden. Bestrooi met zout en peper.

Smeer de saus ruim over het vlees.

Garneer de borden met wat rucola en de kappertjes.

Ingrediënten

400 gram kalfsmuis
1 klontje boter of margarine
5 eetlepels mayonaise
1 blikje tonijn
1 eetlepel kappertjes
1 citroen, uitgeperst
1 eetlepel tomatenketchup
1 eetlepel creme fraiche
200 g rucola