Vitello tonnato

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Braad het kalfsvlees aan en laat deze mooi rose garen, tot de kerntemperatuur ongeveer 50 graden bedraagt. Laat het vlees afkoelen en snijd er dunne plakjes van. Uiteraard kan uw Keurslager ook zorgen voor mooi rose gebraden kalfsfricandeau.

Vermeng de tonijn met de mayonaise en een paar druppels citroensap. Roer er een gladde saus van.

Maak op vier borden een bedje van gemengde sla en beleg met het kalfsvlees.

Bestrijk het vlees met de tonijnmayonaise en strooi er kappertjes en pijnboompitjes overheen. Maak het gerecht mooi op met wat groene kruiden en reepjes tomaat.

Bron: Proef 6 2014

Ingrediënten

400 gram kalfsmuis of -fricandeau, in dunne plakjes
1 blikje tonijn (uit laten lekken)
4 eetlepels mayonaise
+/- 20 kappertjes
Gemengde sla
Citroensap
1 tomaat, in dunne reepjes
Wat groene kruiden ter garnering
Een handje pijnboompitjes