Vlaamse stoofschotel

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Internationaal
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Pel de uien en snipper ze. Schrap de winterwortel en snijd deze in plakjes. Halveer de paprika en snijd deze zonder zaadjes in blokjes. Schaaf de witte kool in smalle reepjes. Kook deze 5 minuten in water met zout. Giet af en spoel er koud water over.

Stap 2
Verhit de helft van de boter met 2 eetl. zonnebloemolie. Bak hierin de spekblokjes 4 minuten. Voeg de ui, winterwortel, paprika, geperste teentjes knoflook en witte kool toe en roerbak 5 minuten. Schep de tomatenpuree erdoor en voeg peper en zout naar smaak, de laurierblaadjes, tijm en bier toe. Stoof zachtjes 15 minuten.

Stap 3
Bak intussen in de rest van de boter de rundersaucijsjes rondom bruin en gaar in 15 minuten. Serveer de stoofschotel met daarop de saucijsjes met aardappelpuree.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

150 gram gerookte spekblokjes
4 rundersaucijsjes
2 uien
1 winterwortel
1 rode paprika
1 witte kool (ca. 500 gram)
75 gram boter
2 eetl. zonnebloemolie
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (60 gram)
peper en zout
2 laurierblaadjes
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
1 flesje bier

Keukengerei

(Kaas)schaaf Kookpan Braadpan