Vlindertjespasta ? la carbonara met rucola

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de bacon en ham 10 minuten zachtjes aan in wat gesmolten boter. Klop ondertus?sen in een kom de slagroom met de helft van de geraspte kaas en de eidooiers los.

Kook de pasta volgens de beschrijving, laat deze goed uitlekken en doe de pasta in de koekenpan. Voeg het eimengsel, de bacon en de ham toe en warm kort door.

Doe er de rucola bij en schep alles goed om.

Verdeel de vlinderpasta ala carbonara over vier borden en bestrooi met zwarte peper en de rest van de geraspte kaas.

Ingrediënten

50 g bakbacon, in reepjes
?100 g gekookte ham, in reepjes
?350 g farfalle (vlindertjespasta)
?1 eetlepel boter
?2 eidooiers
?100 g geraspte
Parmezaanse kaas
?125 ml slagroom
?75 g rucola