Vloeibaar chocotaartje met toffeesaus

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng bloem, poedersuiker, amandel?meel, eiwitten, boter en de gesmolten chocolade goed door elkaar.

Verdeel de helft van het mengsel over vier licht ingevette muffinvormpjes (van
ongeveer 125 ml). Leg in elk vormpje een blokje chocolade en schep daarna de rest van het chocolademengsel erop.

Zet de muffinvormpjes 20 tot 25 minuten in de oven tot het gaar is maar nog zacht van binnen. Laat ruim 5 minuten rusten voordat u de taartjes
op een bordje stort.

Doe voor de saus de room, rietsuiker en stroop in pan en verwarm op laag vuur totdat de rietsuiker is opgelost. Laat 3 a 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep de saus royaal over de chocoladetaartjes.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

50 g bloem
55 g poedersuiker
90 g amandelmeel
2 eiwitten
100 g roomboter, gesmolten
4 blokjes chocolade
160 g pure chocolade, gesmolten
3 dl koksroom
50 g rietsuiker
Halve eetlepel rietsuikerstroop