Voorjaarsgroenten met aspergemayonaise
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Voorgerecht
- 20-30 minuten
Kook de asperges in weinig water in 20 minuten helemaal gaar. Pureer ze met de staafmixer en laat het geheel goed afkoelen. roer de mayonaise door de gepureerde asperges en breng op smaak met zout en peper.
Bereid de voorjaarsgroenten voor. Snijd de bleekselderij in stukken van ca. 10 cm en halveer deze. Pel de witlofbladen los en halveer de grotere bladeren. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren (laat het groen zo veel mogelijk zitten) en de komkommer in reepjes.
Verdeel de mayonaise over vier glaasjes en zet bleekselderij, aspergepuntjes, witlof, worteltjes en komkommer er rechtop in.
1 stengel bleekselderij, geschild
?1 stronkje witlof
?3 worteltjes, geschrapt
?Een kwart komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
?Kleine puntasperges, even geblancheerd
?2 eetlepels romige mayonaise
?250 g asperges, geschild en houtachtige uiteinden verwijderd