Voorjaarssalade met Serranoham

  • 4 personen
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de meloen in parten en snijd daarna het vruchtvlees los van de schil en in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de basilicumblaadjes ragfijn. Verdeel nu de gewassen rucola over vier bordjes en strooi er de basilicum over.

Leg de plakjes meloen op de sla. Snijd slierten van ongeveer een centimeter breed van de plakjes serranoham en leg de slierten sierlijk op de salade.

Maak nu een dressing door de olie en azijn met de sherry en de fijngeperste knoflook los te kloppen. Voeg een snufje zout toe. Druppel de dressing over de salade. Geef nog een slag aan de pepermolen boven de salade. Schaaf nu dunne plakjes van de Parmezaanse kaas en verdeel die over de bordjes.

Bron: Proef...nr.4 2009

Ingrediënten

150 g rucola
1 kleine meloen
150 g serranoham (plakjes)
2 eetlepels fijn gesneden basilicum
50 g Parmezaanse kaas (stukje)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn
1 eetlepel sherry
1 teen knoflook

Keukengerei

pepermolen