Voorjaarsstamppot met rookworst

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Het zoute van de rookworst combineert met de zoete aardappel en frisse granaatappelpitten.

2.Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10 minuten en laat ze goed uitlekken.

3.Verwarm de rookworst in een pannetje met water – wat net tegen de kook aan is.

4.Stamp de aardappelen tot een gladde massa. Breng op smaak met zout, peper en kaneel. Schep er de andijvie doorheen en warm nog even goed door. Roer er tot slot de granaatappelpitjes doorheen.

5.Serveer met de rookworst en eventueel wat extra granaatappelpitten.erover.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

1 rookworst
1 kilo zoete aardappelen
300 gram rauwe andijvie
Pitten van 1 granaatappel
Peper en zout
½ tl kaneel