Voorjaarsstamppot met speklapjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de geschilde en in stukken gesneden aardappelen in water met wat zout, giet ze af en laat ze droog stomen. Maak er met de melk en de boter een gladde aardappelpuree van. Breng de puree op smaak met wat zout en peper en de kerrie. Halveer de schoongemaakte prei in de lengte en snijd in smalle boogjes. Snijd de schoongemaakte paksoi in smalle reepjes. Was de groenten en laat goed uitlekken. Schep de rauwe groenten door de puree en laat nog kort doorwarmen. De groenten moeten knapperig blijven.
Stap 2
Bak intussen de speklapjes op middelhoog vuur circa 10 minuten per kant in de hete braadboter. Neem ze uit de pan en roer de mosterd, de azijn en een scheut water door het braadvet. Breng verder op smaak met wat zout en peper. Breng de saus aan de kook en bind met ma?zena of allesbinder. Geef de speklapjes en de saus apart bij deze knapperige voorjaarsstamppot.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 5

Ingrediënten

4 speklapjes
1 kg aardappelen
1 dl melk
50 g boter
zout en versgemalen peper
2 theel. kerrie
1 kleine steel prei
1 middelgrote krop paksoi
25 g braadboter
1 eetl. mosterd
1 eetl. azijn
aangeroerde ma?zena of allesbinder

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan