Vruchtenspiesjes

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Leg houten spiezen een half uurtje in koud water, om te voorkomen dat ze bij het barbecuen verbranden. Laat de ananasblokjes zonodig uitlekken. Snijd de gepelde bananen elk in 6 gelijke stukken. Snijd de gewassen appels met de schil in kwarten, verwijder de klokhuizen en snijd ieder part in de breedte in twee?n. Roer de honing, het sinaasappelsap, de basterdsuiker en wat peper of tabasco door elkaar.

Stap 2
Rijg aan elk spiesje afwisselend 3 blokjes ananas, 2 blokjes banaan en 2 blokjes appel. Leg de spiesjes op een rooster en bestrijk ze met het honingmengsel. Rooster ze af en toe omkerend op de barbecue tot ze mooi gekleurd zijn. Bestrijk ze tijdens het roosteren met de resterende honingmarinade. Lekker met een ijskoud bolletje ijs!

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

12 spiezen
18 blokjes ananas, vers of uit blik
2 bananen
2 appels
2 eetlepels honing
1/2 eetl. sinaasappelsap, vers of uit een pak
1 eetl. bruine basterdsuiker
versgemalen peper of een paar druppels tabasco

Keukengerei

Houten spiesjes Kom