Waldorfsalade met kip Florence

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil van de bleekselderij met een dunschiller de harde draden weg. Snijd de bleekselderij in dunne schijfjes en doe ze in een kom. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en wrijf de velletjes eraf door ze in een schone doek heen en weer te rollen. Hak de noten grof en doe ze samen met de appelstukjes en blauwe kaas bij de bleekselderij. Schep alles goed door elkaar.

Stap 2
Roer de geklopte slagroom met de mayonaise, mosterd, zout en peper tot een saus. Giet de roomsaus vlak voor het serveren over de salade en schep nog eens om.

Stap 3
Verwarm ondertussen de boter in een koekenpan en bak de kip Florence in circa 12 minuten om en om bruin en gaar. Heerlijk met de zelfgemaakte salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

4 x kip Florence
6 stengels bleekselderij
75 g walnoten
1 grote friszure appel, geschild en in blokjes
100 g blauwe kaas, verkruimeld
4 el slagroom, lobbig geklopt
1 el mayonaise
1 tl mosterd
zout en peper
2 el vloeibare boter

Keukengerei

Dunschiller Kom Koekenpan