Stap 1
Snipper de ui en de knoflook
en doe ze met de kruiden en
de olie in een magnetronbestendige
kom. Zet de kom 3 minuten op
750 Watt in de magnetron en roer
er de azijn en wat zout en peper door.
Stap 2
Zet intussen de aardappelschijfjes
met kokend water op en laat nog
circa 2 minuten koken tot ze gaar
zijn. Giet ze af, roer een scheutje
van het kookvocht door het uien-
mengsel en laat de aardappelschijfjes
uitlekken. Schep het warme uien-
mengsel door de warme aardappel-
schijfjes. Laat op kamertemperatuur
afkoelen en schep af en toe om.
Stap 3
Breng de aardappelsalade desgewenst
verder op smaak met zout, peper
en/of azijn en zet kort voor het
serveren afgedekt 4 minuten op
750 Watt in de magnetron. Schep
er halverwege de tijd de peterselie
door.
1 ui
1 teentje knoflook
1 theel. gemengde gedroogde
Italiaanse of Proven?aalse kruiden
4 eetl. (olijf)olie
2-3 eetl. witte-wijnazijn
zout en versgemalen peper
1 kg voorgekookte aardappelschijfjes
2 eetl. fijngehakte peterselie
Magnetronbestendige kom Kookpan Vergiet