Wentelteefje van suikerbrood met een compote van rood fruit

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak het fruit schoon en doe het
in een schaal. Breng de jam met het
vruchtensap al roerend aan de kook
en blijf roeren tot er een gladde saus
ontstaat. Haal de pan van het vuur
en roer de Grand Marnier erdoorheen.
Laat de saus iets afkoelen en
meng deze daarna voorzichtig door
het fruit.

Snijd de plakken suikerbrood
diagonaal
door. Meng in een kom
de melk met het ei en week hierin
het suikerbrood.

Meng in een andere kom de suiker
en het kaneelpoeder. Verhit de boter
in een koekenpan en bak het suikerbrood
3 minuten aan beide zijden.

Leg twee plakjes suikerbrood op
een bordje en schep hier een bolletje
ijs bij. Garneer met het suiker-kaneelmengsel
en de roodfruitcompote.

Ingrediënten

250 g rood fruit (aardbeien, frambozen en bessen)
2 eetlepels aardbeienjam
Sap van 1 sinaasappel
Sap van een halve citroen
15 ml Grand Marnier
4 dikke plakken suikerbrood
100 ml melk
1 ei
6 eetlepels suiker
3 theelepels kaneelpoeder
50 g boter
4 bolletjes roomijs