Wiener schnitzel

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de schnitzels ??n voor ??n tussen twee velletjes gladfolie en klop ze met een deegroller of met de bodem van een steelpannetje zo plat mogelijk. Schep de bloem met wat zout en peper op een bord door elkaar. Klop het ei met een vork los op een tweede bord. Schep het wittebroodkruim of het paneermeel op een derde bord. Haal de schnitzels aan twee kanten door de bloem en schud de overtollige bloem af. Haal ze daarna door het ei en tenslotte door het witbroodkruim of het paneermeel. Druk het paneerlaagje stevig aan. Leg de schnitzels op een plat bord en zet minstens 10 minuten in de koelkast zodat het paneerlaagje goed kan hechten.

Stap 2
Verhit de boter in een grote koekenpan met een anti-aanbaklaag waar de schnitzels naast elkaar in passen (of bak ze in twee pannen, of bak ze ??n voor ??n en houd de gebakken schnitzel in een op 100C voorverwarmde oven warm). Bak de schnitzels op middelhoog vuur in 3-4 minuten bruin en knapperig, keer ze om en laat ze aan de andere kant nog 3-4 minuten bakken.

Stap 3
Schep de schnitzels op de borden en garneer met plakjes citroen. Lekker met gebakken aardappelen of frieten en sla of andere groenten naar keuze.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

2 kalfsschnitzels van circa 125 g per stuk
1 flinke eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 ei
3-4 eetl. witbroodkruim of paneermeel
40 g braadboter
plakjes citroen om te garneren

Keukengerei

Vleeshamer, deegroller of steelpan Kokenpan