Wienerschnitzel met romige witlof

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de witlof net niet gaar met peper en zout en giet deze af. Voeg de room en de roquefort toe en laat het even sudderen. Zet de frituur op 170 ?C.

Bak ondertussen de schnitzels goudbruin in de uitgebruiste boter en breng ze op smaak met wat peper.

Frituur de kroketjes en leg ze in een schaaltje. Strooi de geraspte kaas over de kroketjes en gratineer ze nog even onder de grill.

Serveer de schnitzel met de citroenpartjes en wat gehakte peterselie.

Bron: Proef...nr 1 2010

Ingrediënten

4 wienerschnitzels,
50 g gruy?rekaas (geraspt),
8 witlofstronkjes (gesneden),
1 dl room,
50 g roquefort,
50 g roomboter,
12 aardappelkroketjes (diepvries),
1 citroen (in partjes),
2 eetlepels peterselie (gehakt)