Wildbouillon onder een hoedje van korstdeeg

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Ontdooi de plakjes bladerdeeg en verwarm de oven voor op 220 graden.

Kook de haricots verts en de maisplakjes in 3 a 4 minuten beetgaar en spoel ze koud.

Breng de wildfond met een gelijke hoeveelheid water en de 3 lepels medium sherry aan de kook. Voeg de haricots verts en mais toe en laat het geheel nog twee minuten doorwarmen. Breng de soep op smaak met zout en peper en verdeel over vier (ovenvaste) kommen.
Snijd de bosuitjes in stukjes van 4 centimeter en in de lengte in flinterdunne reepjes en leg in het midden van elke kom wat bosui.

Bedek de bovenkant van de kom met een plakje bladerdeeg en besmeer het met eigeel. Zet de kommen in de oven en bak het bladerdeegdekseltje in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

4 plakken bladerdeeg
75 g haricots verts, gehalveerd
4 baby-maiskolfjes, in dunne plakjes
2 bosuitjes, gesneden
1 pot wildfond (0,5 l)
3 eetlepels medium dry sherry
1 eigeel