Wildduo van hert en haas

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi de hertenbiefstukken en hazenrugfilets met versgemalen peper. Boen de sinaasappel schoon en snijd de sinaasappelschil zonder het witte gedeelte in flinterdunne reepjes. Pers de vrucht? en kook de schilletjes in het sap, eventueel aangevuld met een scheutje witte wijn of water, met de honing zachtjes 10 minuten en giet ze daarna af.

Stap 2
Verhit de boter en bak hierin de hertenbiefstukken en hazenrugfilets in 2-3 minuten per kant bruin en ros?. Neem het vlees uit de pan, bestrooi het met zout en laat het afgedekt met aluminiumfolie op een warme plaats 5 minuten rusten.

Stap 3
Pel de sjalotjes, snijd ze in ringetjes en bak ze in het braadvet. Voeg de tijm, wildfond en cognac toe en laat de saus iets inkoken. Schep de sinaasappelreepjes door de saus. Snijd de hertenbiefstukken en hazenrugfilets in mooie plakken en serveer deze met aardappelpuree en samen met de saus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

2 hertenbiefstukken (ca. 150 gram per stuk)
2 hazenrugfilets (ca. 125 gram per stuk)
versgemalen peper
1 sinaasappel
2 eetl. honing
50 gram boter
zout
2 sjalotjes
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
2 dl wildfond
2 eetl. cognac

Keukengerei

Citruspers Steelpan Koekenpan