Wildpat? op salade met cranberrysaus
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Voorgerecht
- 0-20 minuten
- Kerst
Stap 1
Snijd de schil en het vlies rondom van de sinaasappel zodat het vruchtvlees helemaal te zien is. Snijd met een scherp mes de partjes tussen de vliezen eruit en vang het sap op.
Stap 2
Snijd de onderste stukjes van de witlof eraf, pel de bladeren los en veeg ze schoon. Verdeel ze over 4 borden. Verdeel de sinaasappelpartjes en de in stukjes geplukte waterkers erover.
Stap 3
Vermeng de cranberrycompote met de azijn en het opgevangen sap en breng op smaak met wat zout en peper. Giet over elk bord een beetje van de saus en leg op elk bedje sla een plakje pat?. Lekker met toast.
4 plakken wildpat? van 50 g
2 handsinaasappels
2 witlofstruikjes
1 handje waterkers
2 el cranberrycompote
1 el witte balsamicoazijn
Kom