Winterse roerbakschotel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Neem een wok en bak de
rookworst in de sesamolie in
3 tot 4 minuten bruin, voeg
knoflook en peper toe en bak
deze even mee. Voeg daarna
de uien, paprika en champignons
toe en bak het geheel
goed door. Voeg de boter toe
en laat deze smelten.

Doe de Chinese kool erbij.
Bak dit mee, schep goed door
en blus af met de sojasaus en
de limoensap. Schep voor het
serveren de cashewnoten erdoorheen.

Ingrediënten

2 rookworsten, in reepjes gesneden
1 Chinese kool, in grove stukken
150 g ongezouten cashewnoten, grof gehakt
2 el sesamolie
1 rode peper, fijngesneden, zonder zaadjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode uien, in halve ringen
1 rode paprika, in reepjes
250 g kastanjechampignons, fijngesneden
3 eetlepels lichte sojasaus
Sap van twee limoenen
50 g roomboter