Witlofsalade met cervelaatblokjes en sinaasappelroomdressing

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de schoongemaakte witlofstruikjes in stukken van circa 1 cm breed en verwijder de harde kern. Zet de witlof in koud water met een ijsblokje, om hem knapperig te laten worden. Sla de schoongemaakte en gewassen rucola droog. Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in halve plakken. Vang het uitlopende sap op.

Stap 2
Snijd de worst in blokjes en bak ze in een koekenpan met een anti-aanbaklaag op hoog vuur omscheppend tot ze beginnen te kleuren. Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.?

Stap 3
Roer het opgevangen sinaasappelsap, een eetlepel citroensap of azijn, de suiker en de zure room door elkaar en breng de dressing op smaak met wat zout en peper.

Stap 4
Schep de goed uitgelekte witlof, de rucola, de sinaasappelplakjes en de worst in een grote kom door elkaar. Schep er de dressing door en serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

250 gram cervelaat, in plakken van circa 3/4 cm dik
4 struikjes witlof
1 bosje rucola
2 handsinaasappelen
1 eetl. citroensap of blanke azijn
1 theel. suiker
4 eetl. zure room
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Koekenpan Kom Vergiet