Witlofsalade met limoen en gecruncht ontbijtspek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met de cr?me fra?che, limoensap en limoenrasp.

Pluk de kervel en schep de helft door de gesneden
witlof. Roer er de limoenmayonaise doorheen en versier
het geheel met de andere helft van de kervel en de appel.

Bak de plakjes ontbijtspek uit in een anti-aanbakpan,
laat dit afkoelen en verkruimel ze over de salade.

Bron: Proef nr 8 2014

Ingrediënten

100 g ontbijtspek
5 stronkjes witlof, fijngesneden
2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel cr?me fra?che
Rasp en sap van een limoen
Half bosje kervel
1 friszoete appel, in dunne reepjes gesneden (?julienne?)