Witte bonen-knoflooksoep met gekarameliseerde ui en spek
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Voorgerecht
- 20-30 minuten
Bak de knoflook in een beetje olijfolie zachtjes aan, voeg de witte bonen toe (met vocht), de helft van de tijm en de bouillon.
Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de soep mooi glad en breng op smaak met zout en peper.
Meng ondertussen de uienringen met de balsamicoazijn en de rest van de tijm en de olijfolie die over is in een pan op laag vuur totdat ze zoet zijn. Bak het spek krokant zonder olie in een koekenpan.
Schenk de soep in vier kommetjes, verdeel er het spek overheen en garneer met de rode ui.
200 g gerookt ontbijtspek, in blokjes
3 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
1 grote pot witte bonen
1 theelepel gedroogde tijm
500 ml kippenbouillon
1 rode ui, in dunne ringen
1 theelepel balsamicoazijn