Witte bonensoep met kerrie en spekblokjes

  • 2 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Doe de blokjes spek met de olie of de boter in de soeppan en bak ze al omscheppend knapperig bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan. Laat de gesnipperde ui in het spekvet glazig fruiten. Laat de kerrie kort meebakken. Voeg de verkruimelde bouillontabletten, de bonen en 3/4 liter water toe en breng aan de kook.

Stap 2
Laat de soep circa 5 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer of door een draaizeef. Roer de room door de soep en breng verder op smaak met wat zout en peper. Roer de spekblokjes kort voor het serveren door de soep. Geef er voor een maaltijdsoep knapperig bruin stokbrood of een andere broodsoort bij. Of bak croutons in de oven. Met yoghurt na is dit een volledige maaltijd.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 94

Ingrediënten

150 g doorregen gerookte spekblokjes
1 eetl. olie of 20 g boter
1 ui
2 theel. kerrie
2 bouillontabletten (naar keuze kruiden- of kippenbouillon)
1 pot of blik witte bonen (400 g)
scheut kookroom
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Soeppan Schuimspaan Staafmixer of draaizeef