?Witte snert? met lam en truffel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Witte bonen in ruim water spoelen en ongeveer twaalf uur laten weken.

De geweekte witte bonen met de lamsachterbout, aardappels, prei, ui en knolselderij opzetten in een pan water. Zorg dat alles goed onder water staat. Dan anderhalf uur zachtjes doorkoken.

Lamsvlees eruit halen en in kleine blokjes snijden. Laat de soep nog even doorkoken tot alles goed gaar is.

Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de room, truffelsalsa, het lamsvlees en olie toe.

Breng op smaak met peper, zout en eventueel met een blokje koude roomboter.

Garneer met croutons en druppels witte truffelolie.

Bron: Proef...nr. 7 2009

Ingrediënten

500 g lamsachterbout
250 g droge, witte bonen
350 g aardappelen (in blokjes)
1 grote prei
1 knolselderij (in blokjes)
2 uien (in blokjes)
2 eetlepels truffelsalsa
1 scheutje witte truffelolie
1 scheutje room
1 zakje croutons

Keukengerei

Pan