Wokschotel met biefreepjes en paksoi

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de stronk van de paksoi en was de bladeren, schud ze uit en snijd ze in repen. De rest van de paksoi in dunne stukjes snijden.

Stap 2
Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de biefreepjes kort en heet aan. Haal het vlees met een schuimspaan uit de wok en bak in het overgebleven vet de ui en knoflook zachtjes, voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten mee.

Stap 3
Blus af met de soja, sherry, gembersiroop en sesamolie en warm nog even door. Leg het vlees terug op de groenten en bestrooi het gerecht met sesamzaadjes. Lekker met rijst of bami.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 5

Ingrediënten

600 g biefreepjes
1 struikje paksoi
2 el. zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 zoete ui, in parten
2 el. sojasaus
1 el. sherry
2 el. gembersiroop
1 el. sesamolie
geroosterd sesamzaad

Keukengerei

Wok Schuimspaan

Vragen?