Wokschotel met rundergehakt, wortel en gember

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de wok op middelhoog vuur en roerbak de wortel en ui circa 5 minuten. Voeg de gember en gehakt toe en roerbak tot het gehakt uit elkaar valt. Bestrooi met wat zout en peper. Roer de azijn met de chilisaus, gembersiroop en ma?zena los en giet dit in de pan. Laat alles nog een minuut doorpruttelen en bestrooi vlak voor serveren met koriander. Lekker met noedels of rijst.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

600 g rundergehakt
3 el zonnebloemolie
2 winterwortels, geschild en in reepjes
1 ui, in partjes
2 cm verse gember, geschild en geraspt
zout en peper
1 el witte wijnazijn
2 el chilisaus
2 el gembersiroop
1 tl ma?zena vermengd met een tl water
bosje koriander, grof gehakt

Keukengerei

Wok