Wokschotel met shoarma en verse ananas

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin het vlees in twee porties. Haal het vlees uit de pan en wok de rode peper, wortel en peultjes circa 5 minuten.Temper het vuur en voeg de ananas en bosui toe. Roer de azijn, sojasaus, tomatenpuree, honing en sinaasappelsap met de ma?zena los en giet dit bij de groenten,breng even aan de kook en leg het vlees erin terug. Laat alles nog twee minuten doorwarmen en serveer met pitabroodjes of rijst.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

500 g shoarmavlees
3 el zonnebloemolie
1/2 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
1 grote winterwortel, geschild en in dunne plakjes
100 g peultjes of sugarsnaps
200 g verse ananas, in stukjes
4 bosuitjes, in ringetjes
2 el witte wijnazijn
3 el ketjap manis
2 el tomatenpuree
2 el honing
2 el sinaasappelsap
2 tl ma?zena met 1 el water vermengd

Keukengerei

Wok