Wortelsalade met gegrilde kalkoen, appel en walnoten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Lunch
  • 0-20 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de gegrilde kalkoen in reepjes. Doe alle ingredi?nten voor de dressing in een schone afsluitbare jampot en schud flink door. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de geraspte wortel, appelstaafjes en walnoten om met de dressing. Schep als laatste de waterkers en kalkoenreepjes erdoor en serveer direct. Voor een complete lunch of lichte maaltijd opdienen met brood of frites.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

150 g gegrilde kalkoen in dikke plakken van 1/2 cm
150 g grof geraspte winterwortel
2 elstar appels, gewassen en in staafjes
50 g walnoten
50 g waterkers, gewassen en gedroogd

Voor de dressing:
1 tl mosterd
2 el citroensap
zout en peper
1 tl honing
1 el olijfolie
2 el walnootolie

Keukengerei

Kom (Jam)potje om de dressing in te maken