Stap 1
Rasp de geschrapte wortelen grof en snipper de ui. Rasp de schil van een van de sinaasappelen en pers beide sinaasappelen uit. Verhit de boter in de soeppan en laat de ui omscheppend glazig fruiten. Laat de sinaasappelrasp, de gemberwortel, de tomatenpuree en de geraspte wortel een paar minuten mee fruiten. Voeg de bouillon en het sinaasappelsap toe, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 10 minuten zachtjes koken tot de wortel gaar is. Pureer de soep met de staafmixer of door de draaizeef. Giet de soep terug in de pan en roer de room erdoor. Breng de soep zonodig verder op smaak met wat zout en/of peper.
Stap 2
Snijd de chorizo in smalle reepjes of blokjes. Bestrijk een koekenpan met een keukenpapiertje met wat olie en bak de chorizo krokant. Verdeel de stukjes vlak voor het serveren over de soep.
100 gram chorizo
400 gram wortelen
1 middelgrote ui
2 sinaasappelen
25 gram boter
2 theel. versgeraspte gemberwortel
2 eetl. puree van zongedroogde tomaten (potje)
2 dl kookroom
zout en versgemalen peper
olie om te bestrijken
Rasp Citruspers Soeppan Staafmixer of draaizeef Koekenpan